Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Győzelemmel tért vissza Kiss Gergő

Haraszti Gábor | 2022.06.02.

A veszprémi Sportolj Velünk SE a Pápai Sport Centrumban rendezte meg az Egyéni csúcsok versenysorozat nevet viselő bajnokságának első fordulóját, melyen hosszú évek elteltével versenyzett ismét Pápán Kis Károly felfedezettje, az olimpiára készülő Kiss Gergő.

A veszprémi klub célja a megmérettetéssel versenyzési alkalom biztosítása, a sportág népszerűsítése volt, valamint az Atlétikai Magyar Liga versenysorozathoz kapcsolódva szerette volna az utánpótlást motiválni, ezt elősegítendő a fiatalok egy eseményen versenyezhettek a legjobb felnőttekkel.

Az SVSE edzője, elnöke, Tóthné Stupián Anikó érdeklődésünkre elmondta, azért Pápán rendezték a versenyt, mert a pályájukat felújítják, de a sportcentrumnál ideálisabb helyszínt keresve sem találhattak volna.

– A járvány elején, 2020-ban indítottuk a sorozatot azzal a céllal, hogy a covid-időszak után kicsit felpezsdítsük az atlétikaéletet, azokban a nehéz időkben se maradjanak a sportolók verseny nélkül – mesélte Tóthné Stupián Anikó. – Nagyon szeretik a résztvevők a sorozatot, mely ezúttal is az U10-es és U12-es gyermekversenyekkel indult, majd az U14-es, U18-as és U20-as atléták mérték össze felkészültségüket.

A rangos mezőnyben ott volt Kis Károly egykori tanítványa, Kiss Gergő is, aki 800 méteren indult. Gergő Pápáról Veszprémbe igazolt, ahol előbb a VEDAC sportolója volt, most pedig már az SVSE kötelékébe tartozik. A tehetséges futó jövőbeni tervei között a világbajnokság, sőt a párizsi olimpiai is szerepel.

– Nagyon örülök, hogy hosszú évek elteltével ismét Pápán versenyezhetek, a sportcentrum pedig nagyon szép, a pálya is kifogástalan, egyet sajnálok, hogy Karcsi bácsi ezt már nem érhette meg, tudom, hogy mindig is ez volt az álma – mesélte Gergő, akit arra kértünk, kicsit meséljen arról, milyen edzéskörülmények voltak akkor, amikor még pápai színekben versenyzett. – A mostani fiatalok talán el sem tudják képzelni azokat az állapotokat: egy tűzoltószertárban öltöztünk, egy füves, salakos pályán edzettünk, ami pozitívum volt, hogy a Várkertben végeztük a hosszú futásokat, ahol a mai napig nagyon szeretek körözni. Szerencsére ez az időszak már a múlté, bízom benne, hogy hamarosan ismét fel fog virágozni a pápai futó szakág.

Gergő elmesélte, a koronavírus teljesen kettétörte a tokiói olimpiára való felkészülését, így a müncheni Európa-bajnokságot, a 2023-as, budapesti világbajnokságot és a párizsi ötkarikás játékokon való részvételt tűzte ki célul. A PSE egykori futója győzelemmel tért vissza szülővárosába, hiszen 1:50:83-as idővel megnyerte a 800 méteres férfi kategóriát.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: