Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

75 millióért vásárol seprőgépet a város

Huszár Hajnal | 2022.06.02.

Új, nagy teljesítményű seprőgéppel gazdagodik hamarosan a Városgondnokság eszközparkja. Az eszközbeszerzésről ma délelőtt írta alá a szerződést a Városházán a forgalmazó cég vezérigazgatója és Bakó István, a városüzemeltetésért felelős intézmény vezetője.

Az új eszköz minden szilárd burkolatú felület tisztítására alkalmas, a felszívó rendszerű seprőgép egy nagy teljesítményű turbinával rendelkezik, ami vákuumot képezve távolítja el a szennyeződéseket. Az 5 köbméteres tartállyal felszerelt munkagép az úttestek és a járdák tisztítására is alkalmas, így a város egész területén alkalmazható lesz.

Bakó István elmondta, egy kisebb teljesítményű, 3 köbméteres seprőgépe már van a Városgondnokságnak, a most megvásárolandó új géppel azonban még hatékonyabb munkát tudnak majd végezni, így kevesebb kézi utcaseprőre lesz szükség, vagyis a munkatársakat más feladatra tudják beosztani.

A szerződés aláírásán jelen volt Unger Tamás alpolgármester, aki azt hangsúlyozta, a városüzemeltetési feladatok gépesítése eddig is kiemelt célja volt a városvezetésnek, a mai időkben pedig még inkább előtérbe kerül. Az elmúlt közel 6 évben több mint 250 millió forintot fordított az önkormányzat a Városgondnokság gépparkjának megújítására, bővítésére, ebből az új seprőgép az egyik legnagyobb értékű berendezés lesz.

A szerződés szerint a Ravo 5i seprőgép 90 napon belül érkezik meg a városba és áll szolgálatba.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: