Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

DO60 fesztivál a Weöresben

Haraszti Gábor | 2022.06.02.

A Magyar Diáksport Szövetség 2018 májusában indította útjára a DO60, azaz a „Do Sixty” kezdeményezést, melynek fő célja, hogy lehetőség szerint minden, de legalábbis minél több iskoláskorú gyermek életébe beépüljön a napi legalább 60 percig tartó testmozgás. Pápán, a Weöres Sándor Általános Iskolában ma délelőtt rendezték meg a sportfesztivált, melyen közel 170 diák vettek részt.

A diáksportfesztiválok egyik alapja a multisport szemléletmód, melynek célja, hogy az egyes állomásokon megjelenő kisjátékokat kipróbálva a gyerekek mozgásműveltsége szélesedjen, alapvető mozgáskészségeik fejlődjenek, és minél többen minél több mozgásformával, sportjátékkal ismerkedjenek meg. A Weöres-iskolában hat állomást alakítottak ki az alsósoknak, akik nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a játékokba.

– Büszkén mondhatom, hogy néhány évvel ezelőtt a Magyar Diáksport Szövetség Pápán indította el ezt az országos fesztivált – mesélte Koncz Sándor, az intézmény testnevelője. – A gyerekeknek hat állomást alakítottunk ki a tornateremben, volt akadálypálya, kézilabda-dobás, bólyaforgatás, labdaválogatás időre és koordinációs létra is. Nem versenyt rendeztünk, a lényeg az volt, hogy mozogjanak, szeressék meg a különböző mozgásformákat, ebben a 6×5 percben kellemesen fáradjanak el és a jövőben is megmaradjanak a sport mellett.

A testnevelő elmondta, a délelőtt folyamán a négy évfolyam mind a nyolc osztálya részt vett a sportnapon.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: