Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Fákkal, cserjékkel gazdagodik a döbröntei vendégház

Huszár Hajnal | 2020.11.06.

Hetvenöt előnevelt fát és ezerötszáz fagyalt telepítenek a szakemberek a város felújított, új funkciókkal bővített döbröntei vendégházának udvarára. Az előnevelt, négyszer átültetett, tájba illő fácskákat már el is ültették, a fagyalokat pedig a közeljövőben szállítják le.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a növénytelepítés kapcsán emlékeztetett, a vendégházhoz tartozó zöldterületen korábban is voltak fák, ám ezek tájidegen fajok voltak, melyeket eltávolítottak, most pedig őshonos növényeket telepítettek a területre. De nem ez volt az egyetlen szempont a növények kiválasztásánál: fontos volt, hogy könnyen kezelhető fákat ültessenek, olyanokat, melyek gyökerei később sem okoznak kárt a területen.

A növényesítésben ezúttal is a Bakonyerdő Zrt. volt az önkormányzat partnere, Gombási Károly, az állami erdőgazdaság mag- és csemetetermelési főelőadója irányításával választották ki az ide való növényeket, a szakember telepítésre és gondozásra vonatkozó tanácsokkal segítette a munkát és a fák helyének megtervezésében is közreműködött. A Bakonyerdő Zrt. azonban nemcsak  szaktudásával támogatta a növénytelepítést, a fák és cserjék finanszírozását is vállalta.

– A fák helyének kiválasztásánál az egyes funkciókat vettük figyelembe. Arra készülve, hogy főleg jó időben lesznek itt sokan, az épület és a patak közötti részen egy árnyékosabb területet alakítunk ki a pihenni vágyók és a táborozók számára, de tartunk fenn helyet a játékra, focizásra is – magyarázta a polgármester. Ezen túl ültettek fákat az út mellé, a szomszédos mezőgazdasági terület határára és több tucat fát telepítettek a parkoló területére is.

– Többek között gömbjuharok, hagyományos juharok, madárberkenyék, fűzfák díszítik a vendégház udvarát – sorolta Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője, akinek a munkatársai végezték a fatelepítést. Mint megtudtuk, a következő hetekben a fagyalok is megérkeznek és azokat is elültetik a fagyok beállta előtt.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: