Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Pápa az egyik helyszíne a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztiválnak

Horváth Andrea | 2022.06.03.

Első alkalommal rendezik meg a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált június 11-én. Az országos rendezvény keretében a Kárpát-medence harminc helyszínén – köztük Pápán – egy időben, azonos programpontokkal, rengeteg résztvevővel ünneplik a népi kultúrát.

A Csoóri Sándor Program a népi kultúra területén, közösségteremtő műfajokban működő szervezeteket, közösségeket támogatja. A Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány is kapott már forrásokat az alaptól rendezvényekre, képzésekre, működésre. Ezért a pápai táncosok is részesei lesznek a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztiválnak, melynek célja, hogy megmutassa az öt évvel ezelőtt indult program eredményeit, a népművészeti mozgalom magas színvonalát.

Müller Anita művészeti vezető elmondta, hogy június 11-én, szombaton 10 órakor kezdődik az istentisztelet a református templomban, ahol dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a pápai rendezvény fővédnöke mond köszöntőt. Ezt követően az érdeklődők az egykori pápai diákra emlékezve a református gimnáziumban megtekinthetik a Csoóri-emléksarkot. A táncosok, énekesek átvonulnak a Fő térre, ahol délben, a harangszó után lesz a közös ének és tánc, közel hatszáz résztvevő közreműködésével. Délután 15 órakor a színházépületben kezdődik a gálaműsor, melyet dr. Áldozó Tamás polgármester nyit meg. Az Erzsébet ligetben egész nap kirakodóvásár fogadja az arra járókat a magyar népi iparművészet remekeivel.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: