Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Cambridge gyermeknyelvvizsga a Tarczy-iskolában

Babos Petra | 2022.06.03.

Több mint tíz éve szervezi meg a Tarczy Lajos Általános Iskola a két tannyelvű tagozatán tanuló diákoknak a British Council Nyelviskola által lebonyolított Cambridge típusú gyermeknyelvvizsgát, melyen negyedik és hatodik osztályosok vehetnek részt. A tanulókat dr. Kissné Vadicsku Patrícia és Stall Anita angoltanárok készítették fel a mai vizsgára.  

Hardi Tünde tagozatvezető elmondta, idén 23 negyedikes és 23 hatodikos tanuló jelentkezett a vizsgára, amely két részből állt, írásbeli és szóbeli fordulón bizonyították angol nyelvi tudásukat a diákok. A megmérettetés két szinten zajlott: „movers” és „flyers” szinten. A vizsga azon nyelvvizsgatípusok közé tartozik, amelyet a világon bárhol elfogadnak. Mindkét vizsga három részből állt: íráskészség, hallott szöveg értése és beszédkészség-felmérés. 

– Ez a gyermeknyelvvizsga rendkívül népszerű a diákjaink körében. Fontos, hogy egy külső vizsgáztató is felmérje a tanulók tudását, így objektív képet kaphat a diák, a tanár és a szülő is arról, hogy hol tart a vizsgázó az angolnyelv-tanulás területén – emelte ki Hardi Tünde.

Cseke Luca és Erki Rebeka 4. e osztályos diákoktól megtudtuk, a vizsgára sokat készültek az iskolában. Reményeik szerint jól sikerült a szóbeli, mindenre tudták a válaszokat.

Az írásbeli feladatokat Cambridge-ben értékelik ki, a diákok ősszel, a tanévnyitó ünnepélyen vehetik át a nemzetközi nyelvvizsga bizonyítványukat.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: