Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Családi nap a Huszár oviban

Horváth Andrea | 2022.06.03.

Kívánságfa, kreatív feladatok, ügyességi játékok, mikroszkópos vizsgálódás – csupán néhány program a Huszár lakótelepi óvoda családi délutánjának gazdag kínálatából. A rendezvény középpontjában a környezetvédelem állt.
A Pápai Városi Óvodák Huszár lakótelepi Tagóvodájában az éves nevelési terv egyik fontos pillére a környezetvédelem, rendszeresek az ökológiai érzékenyítő programok. A jeles napokhoz kapcsolódóan projektheteket tartanak, a kicsik az óvónők segítségével gondozzák az udvart és a kiskert növényeit, mondta Somlai Nikolett Rózsa, a tagóvoda vezetője. Ezúttal tizenöt állomásból álló feladatsor várta a szülőket és gyerekeket, érdekes, nem megszokott, vidám kihívásokkal.

Népszerű volt a mikroszkópos vizsgálat, ahol a gyerekek megnézhették milyenek, a katica lábai, a páfrány levelei, a kőzetek kristályai sokszoros nagyításban. Természetesen a kézműveskedés sem maradt el, csigát és pillangót készíthettek a kicsik. Érdekes volt az a helyszín is, ahol ki kellett válogatni, hogy melyik madár fészkébe milyen tojás kerül, egy másik állomáson pedig az állatokat kellett az élőhelyekhez csoportosítani. Balogh Zsoltinak tetszett ez a feladat, mint mondta, nem volt nehéz, hiszen sokat beszélgettek erről az oviban is.

Szabóné Pataky Hajnalka nagyon örült a családi rendezvénynek, mint mondta a kötetlen hangulatú délután jó alkalom arra, hogy a szülők is jobban megismerjék egymást. Kislányával ők is helyeztek el kívánságot a kívánságfán, ami remélhetőleg éppúgy valóra válik, mint azé az ovisé, aki azt kívánta, hogy legyen még több ilyen délután.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: