Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Osztályozó: Előnyben a PELC

Haraszti Gábor | 2022.06.03.

Az U17-es regionális kiemelt csoportba való feljutásért vívott párharc első találkozóján a házigazda Pápai Egyesített Labdarúgó Club nagyszerű játékkal, több száz szurkoló előtt 3-2 arányban legyőzte a Szent István alakulatát.

Kiváló futballidőben, szép számú hazai és vendég szurkoló előtt a Perutz-stadion centerpályáján rendezték a találkozót, melyet a vendégek kezdtek jobban, a hazaiakon látható volt az idegesség. A hatodik percben Erdősi átlövése jelentette az első veszélyt, majd a félidő derekán Nagy Dávid kapott remek labdát és egy kényszerítő után a bal sarokba gurított, 1-0. A gól után támadásban maradt a PELC, két perc múlva Gajdosi tekert centikkel mellé. A 33. percben Kőmíves lövését védte Hauser, majd Szűcs Nagy Dáviddal szemben szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a jogos tizenegyest Erdősi védhetetlenül a léc alá varrta, 2-0. A második félidő huszadik percében szépített a Szent István, Müller gurította el a labdát a kapus hóna alatt, 2-1. Sokáig nem örülhetett a vendég csapat, hiszen hat perccel később egy remek kiugratást követően Nagy találta magát szemben a kapussal, a pápaiak egyik legjobbja a jobb sarokba tekert, 3-1. Ám ezzel még nem volt vége, ugyanis a 80. percben egy kapu előtti kavarodás után Nagy Dominik kapta a lekészítést, lövése utat talált a pápai védők lába között a hálóba, 3-2. A hátralévő tíz percben már nem alakult ki veszély, egy kimondottan izgalmas és jó találkozón a PELC megérdemelten nyert.

PELC U16 – Szent István SE 3-2 (2-0) Gsz.: Nagy 2, Erdősi ill. Müller, Nagy

Garay János: Nehezen pörögtünk fel a mérkőzésre, ez az én hibám, túlságosan korán érkeztünk a meccsre, kicsit bealudtunk. A második félidőben méltó partnerei voltunk a Pápának, kár az első félidei enervált játékért.

Lengyel Ferenc: Egy képzett, egységes, nagyon jó csapatot győztünk le, gratulálok a fiúknak. Mindkét félidőt gyengén kezdtük, de ebből szépen kijöttünk és az erényeinket gólra tudtuk váltani. Maximálisan jó volt a hozzáállás, a végére teljesen elkészültünk az erőnkkel, de attraktív, gyors támadójátékkal és jó védekezéssel megérdemelten nyertünk. Köszönjük a szurkolók biztatását, utánpótlásmeccsen ritkán van ilyen hangulat.

PELC U16: Hauser – Mikóczi (Czere 72.), Gajdosi, Rozman, Lócsi, Erdősi (Ivján 82.), Nagy, Farkas (Bódai 74.), Szivós, Pente (Szücs 74.), Boldog. Edző: Lengyel Ferenc.

Szent István SE: Megyeri – Laczkó (Elsik 87.), Oczeák, Bácsi, Mátrai-Zsurzs, Kunyik (Bretka 46.), Kőmíves (Nagy 72.), Babalola (Kiss 72.), Szűcs (Jordán 46.), Müller, Zsidai. Edző: Garay János.

A visszavágót június 8-án rendezik Budapesten.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: