Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Száznál is többen vettek részt a Kölyökből Atléta Programon

Haraszti Gábor | 2022.06.04.

Pápán is megrendezték a Magyar Atlétikai Szövetség tavaly indított Kölyökből Atléta Programját, amely a 6-11 éves gyerekeknek hivatott széles körű, megfelelő alapokat nyújtani a későbbi eredményes sportoláshoz.

A szövetség programja hét mozgásterületre fókuszál: a futás, az ugrás, a dobás, az egyéni és csapatjátékok, az akrobatikus gimnasztika, a küzdőfeladatok, valamint a prevenciós mozgások is kiemelt szerepet játszanak a tehetséggondozásban. Ezen alapok ismerete ad olyan „csomagot” a gyerekeknek, amely nemcsak az atlétikának, hanem bármely sportágnak az alapos előkészítője lehet.

A Pápai Atlétikai Club szervezésében hosszú idő után újra rajthoz állhattak a Kölyökből Atléta Program regionális versenyén a gyerekek, a Pápai Sport Centrumban egyéni pályaversenyt rendeztek, ahol összesen hat pápai dobogós helyezés született.

– Váltófutás, súlylökés, gátfutás, távolugrás, magasugrás és 1000 méteres síkfutás szerepelt a versenyszámok között, ezeken összesen 108-an vettek részt – tájékoztatott Mórocz Katalin szervező, a PAC edzője. – Örömmel fogadtuk a verseny iránti nagy érdeklődést, a PAC mellett a székesfehérvári ARAK, a biatorbágyi Viadukt és a veszprémi VEDAC, valamint az SVSE hozta el U12-es atlétáit a bajnokságra. Egyesületünket 25 fő képviselte, mindannyian nagyon ügyesek voltak, dicséret illeti őket.

A házigazda klub színeiben Aradi Márk megnyerte a súlylökést, ugyanitt Isak Lilja harmadik lett. A fiúk 4×50 méteres váltójában a pápaik értek elsőként célba, 1000 méteren Lovas Barna Hunort a dobogó második fokára szólították, a lányok magasugrását Zsédely Liza nyerte, Szekér Lili pedig második lett.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: