Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vizsgáztak a néptáncosok

Horváth Andrea | 2022.06.04.

Közel 350 diák lépett fel a Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskola év végi vizsgáján. Két blokkban 18 produkciót láthatott a közönség, de a táncosok felvonulása sem hiányozhatott a programból.

Tavaly még zárt ajtók mögött adtak számot tudásukról a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, idén azonban már közönség előtt mutatkoztak meg a csoportok. Müller Anita igazgató elmondta, hálát adnak, amiért ismét régi pompájában tündökölhet a művészeti vizsga: közönség előtt szerepelnek a gyerekek, a program része a templomi áhítat, a felvonulás, és a színvonalas színpadi produkciókat vizsgabizottság értékeli.

A vizsgaműsorok során Németh Dénes és zenekara húzta a talpalávalót. Délelőtt főként a vidéki telephelyek táncosai ropták, Nemesgörzsöny,  Nagyalásony, Csót, Vaszar, Lovászpatona, Gyarmat, Ásványráró fiataljai, valamint a pápai Pipitér csoport tagjai léptek színpadra változatos koreográfiákkal. A vizsgaműsorra az érintett települések polgármesterei is elfogadták a meghívást.

A hagyományos ökumenikus áhítatot ezúttal is a református templomban tartották, Márkus Mihály esperes szolgálatával. A templom előtt elkészült a csoportkép, aztán porzott az út a táncosok lába alatt a Jókai Mór Művelődési Központig, a fellépés helyszínéig. A délutáni vizsgán a Nefelejcs, a Pipitér, a Napraforgó, a Pipacsok, a Búzavirág, a Margaréta táncosai léptek fel. Közreműködtek a Vadvirág néptáncosai is.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: