Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Horváth Dávid Pápa Város Bajnoka

Haraszti Gábor | 2022.06.06.

A Pápai Húsos Horgászegyesület három taván három napon keresztül rendezték meg a Pápa Város Bajnoka versenyt, melyen több mint egy tonna hal került a szákokba. A kupán Horváth Dávid személyében új bajnokot avattak, a pápai fiatalember 100 kilogramm feletti teljesítménnyel győzött.

Június 3-án 24 horgász foglalta el helyét a tó partján, a „Sima”, a „Bokros” és a „Hosszú” tavon különböző technikákkal 3×5 óra időtartamban igyekezett mindenki a lehető legtöbb halat kifogni. Orbán Péter, a Húsos HE elnöke arról tájékoztatott, hogy a versenyt 1996 óta rendezik meg és mindig is népszerű volt a horgászok körében.

– Nagyon jó hangulatban telt ez a három nap, nem mellesleg 1100 kilogramm halat fogtunk, ami szép szám. Dávid megérdemelten nyert, nagyon jó horgász, lelkes, győzni akaró és nagyon jó tanítómestere volt. Szeretném megemlíteni, hogy egyesületünk sikeresen pályázott, melynek köszönhetően 98,6 millió forintot nyertünk el, amit komoly fejlesztésekre szeretnénk fordítani. Nemcsak a beruházásokat, hanem a versenyeket is folytatjuk, az éjszakai páros horgászversenyre két hete betelt a jelentkezés, a 24 órásra is már csak két hely maradt, sőt a közeljövőben telepítés is szerepel a terveink között. Örülök, hogy ennek az egyesületnek az elnöke lehetek és köszönöm mindenkinek, aki a verseny sikeres lebonyolításában közreműködött.

Horváth Dávid rendszeresen horgászik a Húsoson, egyéni és páros versenyeken is indult már, tavaly ugyanezen a megmérettetésen harmadik lett.

– Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem a versenyt, amit a három nap alatt két első és egy második helyezéssel, azaz négy ponttal zártam – mesélte a győztes. – Szeretném megköszönni édesapámnak a versenyen nyújtott segítségét, nélküle nem sikerült volna. Meglepett, hogy száz kilogramm fölött zártam, nagyon nem figyeltem a mennyiséget, hiszen a pontok voltak a fontosak.

A verseny végeredménye:

1. Horváth Dávid 101,9 kg

2. Papp Richárd 77,7 kg

3. Szabó András 75,2 kg





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: