X. Ökumenikus Nap

366
Fotó: Kuri Ákos

A városban működő történelmi egyházak két év kihagyás után pünkösdhétfőn ismét megszervezték az Ökumenikus Napot, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a keresztények egységére. A Szent József-kápolna adott otthont a programnak, az előzőekhez képest kicsit más formában, új utakat keresve.

Az idei volt a X. Ökumenikus Nap, s nem volt véletlen a helyszínválasztás, hiszen az első egyeztetés is a Szent József-kápolnában történt, így a jubileumi rendezvényt is ott tartották. Igét Szabó Zoltán káplán hirdetett, aki hangsúlyozta, az a fontos, ami összeköti a híveket, nem az, ami elválasztja.

Boncz Zoltán baptista lelkész elmondta, hogy a katolikus, református, evangélikus és baptista gyülekezet is képviseltette magát a napon. A tapasztalat az, hogy legtöbb érdeklődőt a Fő téri alkalmakkal tudtak megszólítani, de most kifejezetten az volt a cél, hogy egy csendesebb, meghittebb eseménnyel térjen vissza a rendezvény.

A különböző felekezetekhez tartozó hívek nagy örömmel köszöntötték egymást, majd csoportos beszélgetésekben meséltek arról, hogy ki hogyan élte meg az előző két évet, s miért fontos számára az ökumenikus rendezvény. A szervezők ötleteket vártak arra is, hogy miként lehetne új köntösbe bújtatni a rendezvényt úgy, hogy a lényeg, a keresztények egysége, ne sérüljön. Az alkalmon közreműködött a református gyülekezet zenekara. A napot szeretetvendégséggel zárták a résztvevők.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!