Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Tanulásban és sportban is jeleskedtek a vaszari diákok

Haraszti Gábor | 2022.06.07.

Sakk és atlétika sportágban, valamint földrajz tantárgyban egyaránt szép országos sikereket értek el a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola növendékei.

Az elmúlt időszakban először az Ajkán rendezett megyei sakk diákolimpián vettek részt a tanulók, akik a III-IV. korcsoportos lány csapatversenyben elsők lettek, így bejutottak az országos döntőbe, amit Szombathelyen rendeztek

– Az országos versenyen sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtak tanulóink, a verseny jó hangulatú és jól szervezett volt – mesélte Pozsgai Péter felkészítő, testnevelő. – Németh Laura, Pánczér Antónia és Bekes Dóra tantervi sakkoktatás keretében, illetve a testnevelésórákon sajátították el a tudásukat. Ez nagyon hasznos a logikus gondolkodás fejlesztésében, stratégiák kialakításában. Scheller Márk nyolcadik osztályos tanulónk atlétikában jeleskedett, a 100 méteres megyei döntőből (11.7) kvalifikálta magát az országosra, távolugrásban pedig második helyezett lett. Az országos finálét Győrben rendezték, az Olimpia Parkban nagyon jó versenyzéssel harminc induló közül ’B’ döntőbe jutott. Márk részt vett Tapolcán a Kis Iskolák Sportversenyén is, ahol hárompróba versenyszámban (100 méter futás, távolugrás, kislabdadobás) első helyezést ért el és továbbjutott az országos döntőbe, melyet június második felében Pécsen rendeznek meg.

Pozsgai Péter hozzátette, Márk a tanulmányok terén is jól teljesített, hiszen a Magyar Természettudományi Társulat által rendezett XXX. Teleki Pál Földrajz-Földtan Verseny megyei fordulóján első lett és az egri országos döntőn is szépen szerepelt, a megyein Pleszinger Richárd is indult, aki második helyezést ért el.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: