Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Népszerű a nyárádi szövetkezeti bolt

Babos Petra | 2022.06.07.

A hétvégén Pünkösdölő programot szerveztek Nyárádon, a Bitva Vegyesbolt udvarában. A szövetkezeti boltot néhány hónappal ezelőtt adták át, ahol a település saját gazdaságában megtermelt árut értékesítik. A program keretében az érdeklődők meg is tekinthették a gazdaságot, hiszen a fóliasátrak a bolt közvetlen közelében találhatók.

Pajak Károly polgármestertől megtudtuk, évek óta termelnek paprikát, paradicsomot, salátát, zöldhagymát.

– Volt vajretkünk, piros retkünk, salátánk, majd ezek után jött a paprika, a paradicsom, a karalábé, a kígyóuborka, valamint a sárga- és görögdinnye is. Csak magyar termelők áruit értékesítjük. A vásárlók nagyon kedvelik ezt a boltot, a termékeink iránt nagy az igény, jó a hírük, sokszor a falun áthaladó autósok is megállnak, bejönnek hozzánk vásárolni. Sok minden olcsóbb is, mint a városban. A termékekhez hozzájuthatnak a vásárlók akár úgy is, hogy telefonon megrendelik a boltunkban, s ha kérik, ki is szállítjuk – mondta a polgármester.  

– A termelés a Start Mintaprogramban történik, az értékesítés a szociális szövetkezeten keresztül valósul meg. A boltban közfoglalkoztatottak dolgoznak. A helyi piactól harminc méterre termeljük a paprikát és a paradicsomot – mutatott rá Pajak Károly. Hozzátette, a boltban a helyi portékák mellett a környező szociális szövetkezetek termékeit is értékesítik, emellett házhozszállítási rendszert is kidolgoztak.

– Összesen tíz közfoglalkoztatottal dolgozunk, ők végeznek minden feladatot az állattartástól a fóliázásig, a közterület karbantartásáig – árulta el a polgármester, majd hozzátette, a helyi óvodát rendszeresen támogatják termékeikkel.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: