Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Idősebbek is elkezdhetik – Számítógépes tanfolyam a könyvtárban

Horváth Andrea | 2022.06.09.

Ismét indult idősek számára szervezett informatikai kurzus a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Ezúttal a haladó csoport szerez új ismereteket az okoseszközök használatához. Aki most lemaradt erről a lehetőségről, az sem marad ki, hiszen a könyvtár folyamatosan várja a tanfolyamra jelentkezőket.

Polovitzerné Antal Mónika 2008-ban indította az első, 55 év felettiek számára szervezett tanfolyamot, melynek népszerűsége azóta is töretlen. Évente átlagosan nyolc-tíz ilyen kurzust tart a könyvtárban. Mint mondta, a kezdő csoportban a résztvevők megismerkednek a számítógépek használatával, a legalapvetőbb beállításokkal, az internetes keresés tudnivalóival. A haladó csoportban rugalmasabb a tematika, ott már a résztvevők igényeihez igazítja az információkat.

Nagy Imre korábban már részt vett egy kezdők számára szervezett foglalkozássorozaton, most szeretné felfrissíteni ismereteit, s nagyobb biztonsággal kezelni a programokat. Rékasi Ferencné nyugdíjas óvónő, de még dolgozik, ezért a munkájához is hasznos ez a tanfolyam, ő a szövegszerkesztésről szeretne többet megtudni. Azt mindketten hangsúlyozták, hogy a kapcsolattartáshoz, az információszerzéshez ma már elengedhetetlen a számítógép használata.

A tanfolyamok négy alkalomból állnak, egy-egy foglalkozás kétórás.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: