Idősebbek is elkezdhetik – Számítógépes tanfolyam a könyvtárban

645
Fotó: Kuri Ákos

Ismét indult idősek számára szervezett informatikai kurzus a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Ezúttal a haladó csoport szerez új ismereteket az okoseszközök használatához. Aki most lemaradt erről a lehetőségről, az sem marad ki, hiszen a könyvtár folyamatosan várja a tanfolyamra jelentkezőket.

Polovitzerné Antal Mónika 2008-ban indította az első, 55 év felettiek számára szervezett tanfolyamot, melynek népszerűsége azóta is töretlen. Évente átlagosan nyolc-tíz ilyen kurzust tart a könyvtárban. Mint mondta, a kezdő csoportban a résztvevők megismerkednek a számítógépek használatával, a legalapvetőbb beállításokkal, az internetes keresés tudnivalóival. A haladó csoportban rugalmasabb a tematika, ott már a résztvevők igényeihez igazítja az információkat.

Nagy Imre korábban már részt vett egy kezdők számára szervezett foglalkozássorozaton, most szeretné felfrissíteni ismereteit, s nagyobb biztonsággal kezelni a programokat. Rékasi Ferencné nyugdíjas óvónő, de még dolgozik, ezért a munkájához is hasznos ez a tanfolyam, ő a szövegszerkesztésről szeretne többet megtudni. Azt mindketten hangsúlyozták, hogy a kapcsolattartáshoz, az információszerzéshez ma már elengedhetetlen a számítógép használata.

A tanfolyamok négy alkalomból állnak, egy-egy foglalkozás kétórás.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!