Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Jól szerepeltek a pápaiak a sportlövő diákolimpián 

Haraszti Gábor | 2022.06.09.

Második helyezést ért el a gyöngyösi országos sportlövő diákolimpia döntőjében az Első Magyar Polgári Lőegylet versenyzője, Kovacsity Igor. A pápai egyesület három versenyzővel képviseltette magát a versenyen, ahol mintegy 350 diák vett részt.

Légpuska és légpisztoly kategóriában egyaránt sikerrel vette a megyei finálét a klub sportolója, aki Heves megyében az ország legjobb általános és középiskolás sportlövői között a légpuskásoknál második, a légpisztolyosoknál a 21. helyen végzett. Mellette Kulmann Dominik Zoltán és Radics Dániel is indult, mindketten a középmezőnyben végeztek.

– 2014-ben ismerkedtem meg a sportággal, 2019 óta pedig rendszeresen részt veszek az edzéseken, aktív tag vagyok, versenyekre is járok – mesélte Igor. – Eleinte tehetségkutatókon, diákolimpián indultam, kevesebb sikerrel, aztán ahogy egyre többet gyakoroltam, a jobb eredmények is elkezdtek jönni. Jelenleg serdülő korcsoportban versenyzem, nyílt irányzékos, húszlövéses, támasztás nélküli légpuska és légpisztoly kategóriákban.

Igor a győri és bakonyszentlászlói megyei döntőn egyaránt első helyen végzett, melynek köszönhetően részt vehetett Gyöngyösön az országos seregszemlén.

– Az országoson puskában második lettem, pisztollyal 21., tudni kell, hogy itt nagyobb a mezőny és az ellenfelek is keményebbek. Terveim között szerepel, hogy a jövőben kispuskával is elkezdek gyakorolni és versenyekre járni, jelenleg a június 18-ai, hazai bajnokságra készülök, ahol természetesen a dobogó legmagasabb foka a cél.

Radics Lajos, az egyesület alelnöke érdeklődésünkre elmondta, az Első Magyar Polgári Lőegylet jogelődje talán az ország legrégebbi polgári lövészegylete, hiszen az elérhető kutatások szerint 1873-ban gróf Esterházy Károly alapította, tagjainak száma meghaladta a kétszáz főt. Jelenleg egy felújításra váró önkormányzati épületben készülnek, taglétszámunk körülbelül harminc fő, legfiatalabb tagjuk tíz-, a legidősebb hatvanéves. A Béke tér 1. szám alatt heti két alkalommal, szerdán és szombaton tartanak edzéseket, melyekre mindenkit szeretettel várnak.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: