Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

STOP a gyorshajtóknak!

Huszár Hajnal | 2022.06.09.

Három egységből álló traffibox-rendszert építtet ki az önkormányzat, ezzel kívánja felvenni a harcot a gyorshajtókkal szemben. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Pápai Rendőrkapitányság és Pápa Város Önkormányzata közös projektje a kivitelezés előtt áll és akár 60 nap múlva megkezdheti működését a rendszer.

A mai munkaterület-átadáson a város, a helyi rendőrség és a kivitelezők képviselői a traffiboxok pontos helyét jelölték ki abban a három utcában, ahol rendszeres problémát jelent a gyorshajtás. E három helyszín a Gróf út, a Gyimóti út és a Somlai út – tudtuk meg Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezetőtől, aki azt is elmondta, a rendszer kiépítésére 15 millió forintot fordít a város.

Budai Péter, a kivitelező cég képviselője érdeklődésünkre felidézte, a traffibox-rendszert az Országos Rendőr-főkapitányság megbízásából fejlesztették ki és már több mint húsz településen működik eredményesen.

A boxok tulajdonképpen egyfajta kameraházak, amibe a meghatározott sebességmérő eszközt telepítik. A kamera már 400 méter távolságból megbízható felvételt készít, 270 fokban elfordítható és mindkét forgalmi sávot képes felügyelete alá vonni. A kamerával rögzített gyorshajtás minden esetben szankcióval jár, a sebességtúllépés mértékétől függően 30.000–300.000 forintig terjedő bírság vár a gyorshajtókra. A traffibox-rendszer lényege, hogy egy kamerát változó helyszínen működtetnek, így a közlekedők nem tudhatják, hogy a háromból éppen melyik utcában méri a sebességet az eszköz.

A kivitelezőnek a szerződéskötéstől számítva 60 napja van a rendszer kiépítésére, ezt követően áll munkába a három utcában a sebességmérést végző kamera.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: