Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kis kalózok a Máltai Kultúr-Kuckóban

Pintér-Papp Eszter | 2022.06.10.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja az Eötvös utcai Kultúr-Kuckóban ezekben a napokban tartja iskolai csoportok számára nyárköszöntő foglalkozásait, melyeken eddig több csoportban közel száztíz gyermek vett részt.

A foglalkozások szervezői a közelmúltban megnyílt és a gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendő külső-várkerti játszótér tematikájához kapcsolták a programot, így a középpontban a kalózok és a tengerek világa áll.

A kuckós foglalkozások hagyományait követve a foglalkozás első részében egy kis ismeretterjesztő beszélgetést tartanak, melynek témája ez alkalommal a tengeri tájékozódás, a világítótornyok és az Alexandriai világítótorony története. Emellett a közelmúlt sajnálatos eseményei miatt a szervezők fontosnak tartották, hogy a gyerekekkel a balatoni viharjelzésről, illetve a nyíltvízi fürdőzés szabályairól is beszélgessenek.

A foglalkozás kreatív részében poharakból készülnek világítótornyok, majd a résztvevő csoportok a kalózkapitányuk irányításával kincskeresésre indulnak, melynek végén ott várja őket a nagy kincs, vagyis édesség és üdítő.

A Kultúr-Kuckóban a nyár folyamán táborozó csoportok számára tartanak tematikus foglalkozásokat, de munkanapokon 9 és 15 óra között szeretettel várnak mindenkit, aki társasjátékozni  vagy olvasgatni szeretne. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.19.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: