Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jubileumi bélyegkiállítás

Pintér-Papp Eszter | 2022.06.10.

A 30. Pápai Játékfesztivál a bélyegek és bélyegzések tükrében – 70 éves a Pápai Városi Bélyeggyűjtő Kör címmel nyílt kamara bélyegkiállítás ma kora délután a Szent István Római Katolikus Általános Iskola Fő téri épületének aulájában.

A rendezvényen megjelenteket Somogyi Zoltán, a bélyeggyűjtő kör elnöke köszöntötte, hangsúlyozva, eddig minden játékfesztiválon jelen voltak a pápai bélyeggyűjtők. – Játék a gyűjtés, a gyűjtés is csak játék – tartja a bélyegkör is ezt a mondást. Ennek szellemében állítottunk ki 29 éven át és állítunk ki az idén is – mondta Somogyi Zoltán, majd röviden felidézte az idén 30 éves játékfesztivál történetét.

Az elnök arról is szólt, hogy a Pápai Városi Bélyeggyűjtő Kör idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját. Mint mondta, a kör Pápa egyik legrégebbi civil szervezete, ami a hét évtized alatt meghatározó közösséggé vált a város életében. Somogyi Zoltán köszöntőjében megemlékezett Nemcsics Elek nyugalmazott középiskolai tanárról, a kör alapítójáról, majd hangsúlyozta, a bélyeggyűjtés nem öncélú tevékenység, hanem történelmi segédtudomány, mely egyben a nemzeti kultúra része is.     

Dr. Áldozó Tamás polgármester, aki maga is tagja a bélyeggyűjtő körnek, köszöntőjében úgy fogalmazott, mindaz, ami a filatélia körébe tartozik, az alkalmas eszköz arra, hogy bármit elmondjunk a világról. – Ha valaki itt körbenéz, akkor a Parlamenttől kezdve a lepkék életéig, a rózsáktól más növényekig vagy a vitorlásokig, a világ sokszínűségének a töredékébe ugyan, de mégis, valamiféle sokaságba tud bepillantani – mondta a polgármester.

Dr. Hermann István, az Emlékív- és Levélzáróbélyeg Gyűjtők Szakosztálya elnöke beszédében a 70 éves kör korábbi elnökeiről, Nemcsics Elekről, Jelencsik Sándorról és dr. Márczi Dénesről emlékezett meg, majd felhívta a figyelmet Horváth Jenő kiállításon látható gyűjteményére.

A kamarakiállítás, melynek megnyitóján alkalmi bélyegzésre is volt lehetőség, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között látogatható. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: