TérZene Horváth Istvánnal és Busa Gabriellával

618
Fotó: Babos Petra

Közismert opera- és operettdallamok csendültek fel a TérZene programsorozat soron következő állomásának minikoncertjén Horváth István és Busa Gabriella tolmácsolásában az Esterházy-kastély előtt ma délután. A zenei kíséretet Horváth István szolgáltatta tangóharmonikán.

Busa Gabriella elmondta, nagy öröm számukra, hogy a Filharmónia Magyarország által összeállított koncertsorozathoz csatlakozhattak.

– A mai napon a pápai koncert volt a harmadik fellépésünk, délelőtt énekeltünk Kőszegen és Sárváron is. A minikoncertre elsősorban ismert opera- és operettrészleteket hoztunk, például a Csárdáskirálynőből és a Bánk bánból – tudtuk meg az énekestől, aki hozzátette, szerencsére az időjárás kegyes volt hozzájuk, hiszen novemberben már gyakran nagyon hidegek az esték, de a mai hőmérséklet kedvező volt a szabadtéri koncertezéshez.

A gyönyörű hangú mezzoszoprán énekesnő elárulta, először járt Pápán, s nagyon tetszett neki a város, főként a koncert helyszíne, hiszen szerinte varázslatos érzés egy barokk kastélynál koncertezni.

Horváth István korábban már járt városunkban, Parola Csabával és Fodor Bernadettel koncertezett együtt a Musica Pannonica Reformata komolyzenei koncertsorozat keretében.

A minikoncert ezúttal is nagy népszerűségnek örvendett, hiszen sokan ellátogattak az Esterházy-kastélyhoz, a környéken sétálók pedig meg-megálltak, hogy belehallgassanak egy-egy énekszámba.

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ koordinálásában megvalósuló TérZene koncertsorozat jövő szombaton 17 órától folytatódik, akkor a Szeged Trombone Ensemble mutatkozik be a pápaiak előtt.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!