Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Soulwave-koncert a Játékfesztivál első estéjén

Babos Petra | 2022.06.11.

A 30. Pápai Játékfesztivál pénteki nyitónapjának első koncertjén a körmendi Soulwave zenekar lépett fel a Fő téri nagyszínpadon. Az egyórás koncertet a közönség végigtapsolta, énekelte, s többen táncra is perdültek a jól ismert pop-rock zenékre.

– Körülbelül 7-8 évvel ezelőtt kezdtünk teljesen új fejezetet, amikor is magyar nyelvű dalokkal kezdtünk dolgozni, így mondhatjuk azt is, hogy két élete van a csapatnak – nyilatkozta a Médiacentrumnak a koncert előtt Fodor Máté, a zenekar frontembere. És hogy a Soulwave elnevezés honnan ered? Erre szintén az énekes válaszolt, akitől megtudtuk, a zenekar nevének kiválasztása vicces történet. S hogy miért is lettek Soulwave? Talán mert jól hangzik vagy nem is tudja igazán. A nevet ideologizálva azt jelenti, hogy a lélek hullámain szörfözgetnek, s ezeket a mozdulatokat próbálják dalokba sűríteni.

 A pápai származású dobos, Tóth Barnabás elárulta, egy pápai sráccal,  Geschitz Janival dolgozott az Intim Torna Illegálnál.

– Az ottani turnémenedzser került évekkel később a Mátéékhoz, s rajta keresztül jutottam el a zenekarhoz. Az előző dobosnak,  Holdosi Attinak volt egy csúnya balesete, így az ő helyetteseként jöttem a csapathoz. Aztán úgy alakultak a dolgok, hogy maradtam – mesélte mosolyogva, majd Fodor Máté hozzátette, remélik, marad is a zenekarral végleg.

Az énekestől megtudtuk, jártak már Pápán, egy adventi koncert keretében. Nagyon jó élmény volt, s remélik, a ma este is egy szép emlék lesz majd.

– A Budapest Parkban pontosan egy hete koncerteztünk Majka előzenekaraként. Jó buli volt, rengeteg ember előtt játszhattunk. Remélem, sokan eljönnek a pápai koncertre, és sok barátot, ismerőst megpillantok a közönség soraiban – árulta el Tóth Barnabás, majd elmondta, amikor petőfis diák volt, nem gondolta, hogy egyszer a Játékfesztivál nagyszínpadán állhat majd és zenélhet több ezer embernek.

– Voltak olyan gondoltak a fejemben, hogy egyszer, de jó lenne dobosként egy fesztivál színpadán lenni, s most nagyon örülök, hogy ez össze is jött, s a 30. Játékfesztivál nyitókoncertje lehetett az, ahol  játszhatok – mondta Tóth Barnabás, majd hozzátette, nagy örömükre, az időjárás is kegyeibe fogadta a koncertet, hiszen péntek estére elállt az eső, így minden adott volt a fergeteges hangulathoz.

Fodor Máté kiemelte, a nyár fellépésekben mozgalmasnak ígérkezik, hiszen a pandémia idején nem tudtak fellépni, s mostanra már mindenki nagyon várta, hogy ismét lehessen koncertezni.

– Nagyon örülünk, az idei évben már szinte minden hétvégén tudtunk játszani, s új helyszínekre megyünk. Jövő héten két buli lesz, kicsit sűrű lesz a nyár, de szerencsére vannak fellépések. A nagylemezünk a nyár közepén jelenik meg. Hamarosan lesz egy klipünk, majd egy kicsit jut idő a szórakozásra is – zárta gondolatát Fodor Máté.

A programok ma tovább folytatódnak, a Fő téren, a Várkertben, valamint a Kékfestő Múzeumban 14 órától várják az érdeklődőket.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: