Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Faházzal gyarapodott a Tegyünk Vaszarért Egyesület

Pintér-Papp Eszter | 2022.06.11.

Ma kora délután, ünnepélyes keretek között adták át azt a faházat, mely a Magyar Falu Program közel kétmillió forintos támogatásának köszönhetően mostantól a Tegyünk Vaszarért Egyesület tevékenységét segíti.

Az egyesület alapvetően kulturális, közösségformáló céllal alakult meg. Fontos célkitűzése, hogy találkozási és együttműködési lehetőséget teremtsen a település lakói, a települést támogató vállalkozók és az önkormányzat számára. Tevékenységében a kulturális élet fellendítését, a Vaszar községre jellemző kultúra ápolását tűzte ki célul.

A faház átadásán dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő hangsúlyozta, ha egy helyi közösség együttműködik a település számára fontos ügyekben, akkor az mindig komoly eredményekre vezet. – A Magyar Falu Program a helyi közösségek közösségi létét kívánja erősíteni azokkal az eszközökkel, berendezésekkel vagy programfejlesztésekkel, amelyek erősítik a településeket. A felgyorsult világ kezdi szétszabdalni ezeket a közösségeket, ezért fontos a polgárok számára, hogy ezeket hosszú távon egybetartsák – mondta a képviselő.

Dr. Kovács Zoltán emlékeztetett, az elmúlt időszakban Vaszaron több mint 400 millió forintnyi fejlesztés valósulhatott meg, ami a helyi közösséget s az önkormányzatot dicséri.

A faház átadását követően avatták fel a Vaszari Polgárőr Egyesület kezdeményezésére készített kupakgyűjtő szívet is, melyben a település lakói el is helyezték az első műanyag kupakokat.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: