Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Jótékonysági gurulás

Haraszti Gábor | 2022.06.11.

Közel százan vettek részt a sportcsarnokban rendezett jótékonysági brazil jiu jitsu rendezvényen, melyet a sportág élő legendája, Max Carvalho brazil mester is megtisztelt jelenlétével.

Évekkel ezelőtt Mihályfi Ákos kezdeményezésére indult egy nagyon jó hangulatú sparring Live Train néven, mely barátságos földharc küzdelmeket, úgynevezett gurulásokat tartalmazott. A Ronin HSE vezetője, Rőth Richárd ezt az eseményt hívta ismét életre, mely során 8×6 perc gi-s (a Gi a jiu jitsu edzőruhát jelenti – kabát, öv, nadrág – azaz a ruházatot is használhatják a küzdelem során) és/vagy 8x6perc no gi-s (itt úgynevezett rashguard ruházatban vannak a versenyzők és csak karokat és lábakat tudnak fogni a versenyzők) küzdelmeket rendeztek.

– Szerettük volna megszólítani a küzdősportok űzőit, ezzel segítve Ákost felépülésében – mesélte a klub elnöke. – Az eseményt idén kibővítettük állóharc küzdelmekkel is, ez tulajdonképpen egy barátságos sportesemény volt, ahol mozoghattunk egy jót. Győr, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg mellett Budapestről is köszönthettünk résztvevőket, nagy megtiszteltetés volt, hogy ellátogatott Pápára Max Carvalho is, aki véleményem szerint Európa legjobb brazil jiu jitsusa. A nap nagyon jól sikerült, mindenki kellemesen elfáradt, megmutattuk, hogy milyen összetartó közösség vagyunk, így Ákos kezeléséhez hozzá tudtunk járulni.

Max Carvalho már tizenöt éve él hazánkban, a sportág űzői ikonként tisztelik a sokszoros bajnokot, aki Mihályfi Ákossal kiváló kapcsolatot ápol.

– Nagyon jó volt a hangulat, sok egyesület ellátogatott Pápára, tetszett ez a családias légkör, ez a legfontosabb – vélekedett a brazil mester. – Ákost régóta ismerem, tanítványom, baráti a kapcsolatunk, nagyon jó jitsus, biztos vagyok benne, hogy örül annak, hogy ennyien eljöttek ma, sok pozitív energiát küldtünk és nagyon várjuk, hogy ismét köztünk lehessen.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: