Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szemétszedés a tisztább Pápáért

Babos Petra | 2020.11.08.

Lelkes önkéntesek gyűltek össze a Szemétszedés a tisztább Pápáért című felhívásra ma reggel a Fő téren, hogy onnan kiindulva a belváros utcáin szemetet szedjenek.

A szervező, Fekete Borbála elmondta, a kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy Pápán tiszta környezetben élhessünk, s ha kilépünk az utcára, ne a szemét látványa fogadja az embereket.

– Sajnos többször tapasztaltam már, hogy sok a szemét, rengeteg cigarettacsikket és maszkot is látni a földön. Remélem, sikerült ezzel az akcióval felhívni a figyelmet, hogy mindenki használja a szemeteskukákat, s ne a földre dobja el a szemét – emelte ki Fekete Bori, aki hozzátette, nagy öröm számára, hogy dr. Áldozó Tamás polgármester és Szabadkai Verita önkormányzati képviselő szívesen fogadta az ötletét, s támogatták a kezdeményezést.

Dr. Áldozó Tamás elmondta, örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, hiszen fontosnak tartja a példamutatást, azt, hogy pápai polgárok együtt tesznek a környezetükért, s nem megrendelik a szolgáltatást. A város akkor lesz tiszta, ha nem dobják el a szemetet, valamint, ha közösen vigyázunk rá.

– Sokan vagyunk Pápán, akik élharcosai annak, hogy tisztább környezetben élhessünk. Sokan vagyunk, akik vigyázunk a városunkra. Azt gondolom, van változás, sokak mentalitása megváltozott, de vannak olyanok is, akik semmilyen jelét nem mutatják annak, hogy becsülnék azt a környezetet, amiben élnek. Ebben mindenkinek megvan a felelőssége, a közéleti szereplőnek, az óvodának, az iskolának és az egyes embernek. Kevesen vagyunk, akik rászólnának a szemetet eldobó személyre. Az lenne a jó, ha aki szemetel, az egyből szembesülne is következményekkel. Amíg a város szélén, az erdőkben és szelektív gyűjtők mellé illegálisan szinte teherautó számmal lehet önteni a szemetet, addig nehéz számonkérni azt, ha valaki egy szál csikket dob el.

Szabadkai Verita köszönetét fejezte ki Fekete Borinak a szervezésért.

– Példaértékű a kezdeményezés, sajnos ráfért a belvárosra a szemétszedés és a takarítás. Jellemzően cigarettacsikket találtunk és papírzsebkendőt. Jó lenne, ha a szemetelők figyelembe vennénk, hogy igényünk van a tiszta környezetre, s megpróbálnák ők is összegyűjteni a szemetet, s eldobni a szemetesedénybe – fűzte hozzá Szabadkai Verita.

A több zsáknyi szemetet a Városháza udvaráról szállítják el a hulladékudvarba.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: