Nyár eleji muaythai sparring

206
Fotó: Haraszti Gábor

A Muaythai Sportági Országos Szakszövetség észak-dunántúli klubjainak részvételével közös edzést rendeztek a Városi Sportcsarnokban. A Koko Gym SE vezetője, Korpics Gábor ezen az alkalmon vehette át régióvezetői kinevezését.

Pápa mellett többek között Veszprém, Győr, Ajka és Tapolca harcosai vettek részt a délelőttön, ahol előbb egy tizenkét menetes álló gyakorlás várt a sportolókra, amit hat-nyolc menetes kapaszkodás követett.

– A szakszövetségnek az a törekvése, hogy kéthavonta rendezzünk egy ilyen sparringot, és minden ilyen gyakorló edzést más edző tartson – tájékoztatott Korpics Gábor. – Fontos, hogy idegenekkel is tudjanak gyakorolni a versenyzők, ne csak saját klubtársaikkal, ez segíti elő a fejlődést. Elégedett vagyok a résztvevőkkel, sokat bunyóztak, a javukra vált ez az alkalom.

Korpics Gábor már mint régióvezető tartotta a foglalkozásokat, mint mondta, örömmel fogadta el a felkérést.

– Berkes Ádám, korábbi régióvezető családi elfoglaltság miatt visszaadta kinevezését és figyelembe véve az elmúlt tizenöt évben elvégzett munkámat, engem jelölt a tagság felé, mely egyöntetűen támogatott. Feladatom, hogy a muaythai szabályrendszert népszerűsítő kupákat, versenyeket rendezzek, olyanokat, mint amilyen decemberben a pápai jótékonysági bajnokság is volt, emellett célom, hogy az utánpótlás- és a versenysport bázisát növeljem. Úgy gondolom, egy sportág akkor mehet előre, ha egymást segítjük, egymástól tanulunk, erre fogok törekedni.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!