Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

A sportszerűtlenség győzött a fair play fölött

Haraszti Gábor | 2020.11.08.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában Gárdonyban négygólos vereséget szenvedett a koronavírus-járvány miatt megtizedelt Perutz FC.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő –Perutz FC 5-1 (2-0) Gsz.: Tóth 3, Szabó, Balogh ill. Hanzl

Szabó Zsolt, Skriba Máté, Nagy Tamás, Koronczai Benjamin, Irmes Dávid, Kalász Milán, Szigeti Ákos, Baldauf Konrád és Iványi Martin játékára sem számíthatott Lengyel Ferenc vezetőedző a Gárdony elleni bajnokin, melyet hiába szeretett volna a pápai klub elhalasztani, az ellenfél ehhez nem járult hozzá. A pápai szakvezető a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U19-es együtteséből Cser Botondot a kezdőbe nevezte, szintén idén először volt a kezdőcsapat tagja a 19 éves Mogyorósi Bálint, a cserepadon mindössze hárman foglaltak helyet, mindannyian utánpótlás-játékosok.

Már a negyedik percben megrezdült a vendégháló, egy védelmi hibát kihasználva Tóth talált be. A gyorsan bekapott gól megzavarta a pápaiakat, a 22. percben kettőre nőtt a különbség, Szabó mattolta Horváth kapust. A második félidő hatodik percében felcsillant a remény, szabadrúgásból szépített a Perutz, Hanzl volt eredményes. Két perccel később azonban Tóth visszaállította a kétgólos különbséget, majd tíz perc alatt újabb két hazai góllal kialakult az 5-1-es végeredmény.

Lengyel Ferenc: Nagyjából azt történt, amire számítani lehetett. Sokáig nagyon jól tartottuk magunkat, a második félidő második felére azonban a fiatal játékosaink elfáradtak, kipukkadtunk. Összességében dicséret illeti ezt a 14 labdarúgót, akik végig küzdöttek a Perutz színeiért. Komplett csapattal úgy látom, komoly esélyünk lehetett volna a győzelemre. Szeretném megjegyezni, hogy a hazaiak játékosai nagyon sportszerűtlenek voltak, többször is pályára nem illő mondatokat vágtak játékosaim fejéhez. A mai napon a sportszerűtlenség győzött a fair play fölött.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Schener – Ujvári, Kónya (’47 Koronczi), Király, Balogh Á. (’70 Balogh B.), Zsigmond (’76 Cziklin), Tóth, Mód (’76 Parádi), Rodenbücher (’70 Balogh P.), Kercsó, Szabó, vezetőedző: Oláh Attila.

Perutz FC: Horváth, Mogyorósi (’71 Cseke), Bence, Zsirai, Böröczky (’77 Herber), Cser, Szilágyi, Hanzl, Molnár, Németh E., Benecz, vezetőedző: Lengyel Ferenc.  

A Perutz FC november 14-én a THSE-Szabadkikötő vendége lesz.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: