Különdíj, fődíj, remek minősítések – Jól szerepeltek a türrösök

147
Fotó: Türr István Gimnázium

Kiválóan szerepeltek a Türr István Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programjának diákjai a pécsi AJTP Művészeti Fesztiválon. A kulturális seregszemle hagyományos rendezvénye a programnak, és a pápai diákok ahogy mindig, most is kiemelkedő eredményeket értek el.

A nagyszabású művészeti rendezvény célja, hogy az előkészítő évfolyamot befejező AJTP-s diákok bebizonyítsák, nemcsak ismereteikben, de a művészetek területén is gazdagodott tudásuk az első év során. A pápai fiatalok idén is kitettek magukért, mondta Kéthely György, a gimnázium tanára, felkészülést segítő pedagógus. Nagy volt az öröm, amikor kihirdették, hogy a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium különdíját is a pápaiak kapták. Ezt az elismerést azok az iskoláknak ítélik oda, amelyek magas színvonalú, jól összeállított produkciókkal vesznek részt a fesztiválon.

Ehhez kellett Török Bernadett ezüst minősítésű ugróköteles produkciója, mely egyedülálló volt a mezőnyben, Ádovics Enikő arany minősítésű légtornász bemutatója, Bakos Petra és Szigeti Léna ezüst minősítésű táncprodukciója is. Emellett a színjátszósok is részt vettek az AJTP Művészeti Fesztiválon, előadásuk fődíjas lett. A csoport vezetője Benkő Zsófia.

Németh Zsolt intézményvezető elmondta, az Arany János Tehetséggondozó Programban a pápai gimnázium valóban arra törekszik, hogy a diákok számára biztosítsa a feltételeket, megadja a lehetőségeket tehetségük kibontakoztatásához. A pécsi rendezvényen az ország összes, AJTP-ben részt vevő intézménye képviseltette magát, az iskolák versenyében a Türr második helyezett lett.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!