Nyáresti Kultfilmek

590

Legyen az esküvő Pápán, szalagavató Los Angelesben, vagy születésnapi buli Tokióban, amint bárki utánozni kezdi John Travolta és Uma Thurman ikonikus táncát, azonnal tudjuk: ez a Ponyvaregény! Elég egyetlen mozdulat, és generációkban idéződik fel, mennyi lazaság és stílus fér meg egyetlen jelenetben. Ez a közös kultúránk ereje: egy nyelv, amin mindenki beszél, és amin nem fognak az évtizedek. Olyasmiről mesélnek ezek a filmek, ami egy bennünk: a félelemről, ahogy az űrhajósok hasából előtör a lény A bolygó neve: Halálban, vagy épp a csalódásról, ahogy szétfoszlik a gengszterélet romantikája a Nagymenőkben. Mindegy, hogy távoli bolygón harcoló katonák vagy épp ügyeskedő, kisstílű bűnözők: a zsigereinkben mozgatnak meg valamit, mert örökérvényű archetípusok, a történeteik pedig felsorakoznak a legnagyobb meséink közé.

Az idén induló Nyáresti Kultfilmek sorozatunk ezekből a történetekből válogat. Öt kiváló alkalom, hogy bepótoljuk őket moziélmény formájában, vagy csak felidézzük, mitől váltak mindenki kedvencévé:

                   06.20. – Ponyvaregény

                   07.11. – A bolygó neve: Halál

                   07.25. – Nagymenők

                   08.08. – Harcosok klubja

                   08.22. – Blöff

A helyszín a Jókai Mór Művelődési Központ színházterme, kezdés 18 órakor!

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!