Színes programok a tarczys diáknapon

310
Fotó: Babos Petra

A Tarczy Lajos Általános Iskolában hagyomány már, hogy a tanév utolsó előtti napját diákönkormányzati nappal zárják.

– A mai program két helyszínen zajlott, az alsós tanulók az iskolaudvaron és a tornateremben teljesítették a 11 próbát. A tanító nénik változatos ügyességi feladatokkal várták a kicsiket, volt például lengőteke harisnyával, mocsárjárás, lufihordás, gumival összekötött osztály, fagyasztó fogócska és fergeteges tánc is. A programot az alsós munkaközösség vezetője, Sashalmi Tamásné és Osváth Dóra tanítónők koordinálták. A felsős osztályok a nemrégiben átadott, gyönyörű, Külső-Várkertben mérték össze erejüket, szellemi és ügyességi feladatokban. Dudás Szabolcs testnevelő tanár nagyon sokat segített a mai nap megszervezésében, hiszen ő találta ki a 10 állomás feladatait. Kihasználtuk a park adta lehetőségeket, egy-egy állomáshelyszíneként – tudtuk meg Vilman Melindától, a diákönkormányzat munkáját segítő tanártól.
A változatos és izgalmas feladatok között volt például váltóverseny, rollerezés, íjászkodás, sudoku, szókereső, lengőtekézés és tájképfestés is.

– A diákok osztályfőnökeik kíséretében haladtak állomásról állomásra egy előre meghatározott sorrend alapján, ahol menetlevelekbe gyűjtötték a pontjaikat. Nagy örömünkre szolgált, hogy nyugdíjas kollégák is elfogadták a felkérésünket egy-egy állomás vezetésére – emelte ki Vilman Melinda.

A jó hangulatú programon az 5-6. évfolyamosoknál a 6.e, míg a 7-8. évfolyamosoknál a 8.e osztály végezett az első helyen.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!