Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Közgyűlést tartott a Pápai Atlétikai Club

Haraszti Gábor | 2022.06.14.

Elfogadta az elmúlt évről szóló elnökségi és edzői beszámolókat a Pápai Atlétikai Club (PAC) tagsága. A Pápai Sport Centrumban rendezett közgyűlésen Rádi Róbert elnök tájékoztatta a tagokat a klub pénzügyi helyzetéről, az edzők pedig összegezték a 2021-ben elvégzett munka eredményeit és az idei célokat.

Mintegy 22,3 millió forintból gazdálkodhatott az elmúlt esztendőben a klub, melynek fő támogatója továbbra is Pápa Város Önkormányzata. Az egyesület emellett a Magyar Atlétikai Szövetségtől is részesült finanszírozásban, igaz a reméltnél mérsékeltebb összegben – tájékoztatott Rádi Róbert.

– Az egyesület komoly létszámbővítésen ment keresztül az elmúlt évben, hatvan főről 142-re gyarapodott, köszönhetően a hat alkalomból álló tagtoborzónknak, ami a Bethlen Gábor Alapítványnál elnyert négymillió forintos pályázatból valósulhatott meg. Az önkormányzat 11,5 millió forinttal támogatott minket, a szövetségtől 1,2 millió forintos hozzájárulásban részesültünk, emellett a polgármesteri keretből további 2,2 millió forintos bevételt könyvelhettünk el. Köszönjük a városnak, hogy ilyen feltételeket tud biztosítani atlétáink számára. A növekvő létszámhoz és a megnövekedett feladatokhoz 2022-ben egy kifejezetten magas költségvetés szükségeltetik, ehhez folyamatosan pályázunk és sajnos tagdíjat is kell emelnünk. Az edzők által benyújtott beszámolókból látszik, hogy jelenleg a dobóatléták a legsikeresebbek, ami annak köszönhető, hogy mögöttük nagyobb sportmúlt áll. A futóknál nagyobb a létszámbővülés, viszont ők még zömében sportpályafutásuk elején járnak. Azt szeretném, hogy a dobóknál bővüljön a létszám, a futók pedig még jobb eredményeket tudjanak felmutatni. Ehhez az elnökség igyekszik minden olyan lehetőséget kihasználni, ami az edzési és versenyzési körülményeket javítja – emelte ki a klub elnöke.

A beszámoló után Mórocz Katalin, Györkös Virág, Varga Patrik, Szabó Sándor és Gelencsér Róbert edzők szakmai értékelését hallgathatták meg a vezetőség tagjai, az atléták és szüleik.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: