Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kiemelkedő nyelvvizsgaeredmények a Tarczyban

Babos Petra | 2022.06.14.

A Tarczy Lajos Általános Iskolában a 2021/2022-es tanévben összesen 21 diák tett sikeres nyelvvizsgát a hetedik és nyolcadik évfolyamon. A két tannyelvű 8.e osztályban 11 komplex, egy írásbeli és egy szóbeli sikeres vizsgát tettek a tanulók, ami azt jelenti, hogy az osztály több mint fele középfokú nyelvvizsga-bizonyítvány birtokában kezdi meg középiskolai tanulmányait – tájékoztatta a Médiacentrumot Hardi Tünde tagozatvezető, aki kiemelte, nagyon büszkék a két tannyelvű osztályba járó hetedikeseikre is, hiszen közülük már öt diák rendelkezik középfokú nyelvvizsgával.

– Örömmel tölt el, hogy az idén először az informatikai osztályból is jelentkeztek nyelvvizsgára a diákok. Annak ellenére, hogy ők csak heti három órában tanulják az angolt, Stall Anita tanárnő segítségével három 7.c osztályos diák sikeresen teljesítette az alapfokú nyelvvizsga követelményeit – mondta Hardi Tünde.

– Nem ez volt az első alkalom iskolánkban, hogy a tanulók nyelvvizsgáztak. Ezért is fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy itt helyben, az iskolában biztosítsunk lehetőséget rá. DExam nyelvvizsgáztatóként egyértelmű volt, hogy a Debreceni Egyetem által 2007-ben akkreditált nyelvvizsgát honosítjuk meg intézményünkben. Az idei évben 11 diák ki is próbálta ezt a fajta nyelvvizsgát. Erre a középfokú vizsgára szerveztünk külön felkészítő szakkört is. Egyéb nyelvvizsga mellett is döntöttek tanulóink. Nemcsak vizsgahelyszínt tudunk biztosítani diákjainknak, de a Debreceni Egyetemmel kötött partnerintézményi megállapodás keretén belül évente kétszer ingyenes próbanyelvvizsgán vehetnek részt tanulóink – hangsúlyozta a tagozat vezetője, a DExam nyelvvizsgák pápai vizsgahelyének vizsgakoordinátora.

A DExam nyelvvizsgát tett tanulók ma délután vehették át bizonyítványaikat Olgyay Beatrixtól, az Oxford Nyelviskola ügyvezetőjétől, a DExam nyelvvizsgák pápai helyének vezetőjétől. Az átadón Venczel Csaba intézményvezető is jelen volt, aki gratulált valamennyi diáknak, akik sikeres vizsgát tettek az idei évben.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: