Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A Perutz FC helyzetéről informálódtak a város képviselői

Huszár Hajnal | 2022.06.15.

Dr. Áldozó Tamás polgármester kezdeményezésére konzultációra ültek össze ma délután a képviselő-testület tagjai. A téma a Perutz FC jelenlegi helyzete és támogatási lehetőségeinek áttekintése volt.

A Városházán tartott egyeztetésen Glatz Lajos, a Pápai Perutz Sport Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta a városatyákat, hogy a 2015-ben alakult Perutz FC a megyei bajnokságban kezdett, innen jutott fel az NB III-as osztályba, ahol azóta is a középmezőnyben szerepel, az idei bajnokságot a húszcsapatos mezőnyben a hetedik helyen zárta. Mint elhangzott, a következő szezonra 106 millió forintos költségvetéssel számol a kft., ehhez szeretnének az önkormányzattól pénzügyi támogatást, továbbá a városi sportlétesítmények előző években biztosított használatának lehetőségét. Arról is szó esett, az elmúlt időszakban a szponzorok száma és támogatása jelentősen lecsökkent és bizonytalan az MLSZ-től várt 30 millió forintos forrás is.

A konzultáción Tóth Péter, a PELC ügyvezetője elmondta, a 100 millió forintos költségvetés teljesen reális az NB III-ban, ezt erősítette meg Grőber Attila ellenzéki önkormányzati képviselő, a PELC elnöke is.

Unger Tamás alpolgármester arról adott tájékoztatást, hogy az önkormányzat a jogszerű lehetőségek kihasználásával 2019-2021 között 67 millió forint támogatást nyújtott a Perutznak, mivel azonban a de minimis keretet kimerítették, nincs további lehetőség pénzügyi segítségnyújtásra. Dr. Áldozó Tamás polgármester hozzátette, az önkormányzat nem tudja és nem is kívánja ezt az összeget egyedül a csapat rendelkezésére bocsátani.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: