Kultúrmisszió, nyáron is

146
Fotó: Kuri Ákos

Nyáron sem maradnak igényes filmek nélkül a műfaj kedvelői. Június végétől a Hattól nyolcig vetítéssorozat szervezőinek köszönhetően kéthetente újabb kultklasszikus kerül vászonra a JMK-ban.

A Jókai Mór Művelődési Központban a tavaly ősszel indult Hattól nyolcig elnevezésű vetítéssorozat célja, hogy a filmkultúra megjelenjen programkínálatban, s hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a filmnézés nemcsak értékes kikapcsolódás, szórakozás, hanem egyszerre közösségi élmény is.

Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakember elmondta, olyan filmeket kínálnak, amik elkerülik a nagyközönséget, ugyanakkor kiváló alkotások, fontos és izgalmas, akár vitaindító témákat feszegetnek. Ezért is tartják fontosnak, hogy a színházteremben valódi közösségi mozizás valósuljon meg: a filmek után a közönség megosztja egymással gondolatait, megbeszélik, hogy kire hogyan hatott az adott film.

Június 20-án a Ponyvaregénnyel indul a nyáresti kultfilmek sora, aztán július 11-én A bolygó neve: Halál kerül vászonra. Kéthetenként következnek aztán az újabb filmek, melyek szintén filmtörténeti klasszikusoknak számítanak: Nagymenők, Harcosok klubja, Blöff.

Cseh-Müller Orsolya elmondta, hogy a vetítések 18 órakor kezdődnek a JMK-ban. Szeretettel várják az érdeklődőket, akik ismét láthatják rajongásig szeretett karaktereiket, jeleneteiket, vagy épp ráébrednek, hogy miért is számítanak ezek az alkotások a filmtörténet klasszikusainak.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!