Egyházmegyei tanévzáró

447
Fotó: Pintér Ádám

Ma délelőtt a Nagytemplomban tartották a Veszprém főegyházmegyei tanévzáró hálaadó szentmisét, melynek főcelebránsa Dékány Árpád Sixtus emeritus apát, a Veszprémi Főegyházmegye Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága vezetője volt.

– A tanév végén Isten elé állunk, hogy ne a szavainkról, hanem a tetteinkről adjunk számot. Azokról a tettekről, azokról a lehetőségekről, amelyeket a mögöttünk hagyott hónapokban kaptunk és tettünk. Ebben a világban valóban a tettek hitelesítik az embert és nem a szavak. Vagy legalábbis a szavak és a tettek között szükség van egyfajta koherenciára, következetességre – mondta a szentmisén Dékány Árpád Sixtus, aki hangsúlyozta, a következetes magatartás elengedhetetlen nevelő eszköz. A következetesen élő ember a világban is nagyobb tiszteletnek örvend, mint az ide-oda csapódó, pillanatnyi érdekekhez alkalmazkodó ember.  

– A pedagógusok és a szülők dolgát is az nehezíti meg, hogy a ránk bízott gyermekeknek sokféle mintát kínálnak sokféle csatornán keresztül, melyek nem az ő emberi nemesebbé válásukat szolgálják. Ne járjuk azt az utat, melyet a világ kínál, kövessük azt az utat, amit Jézus Krisztus önmagában jelölt ki számunkra – hangsúlyozta a katolikus iskolák főhatóságának vezetője, aki arról is szólt, hogy az ember szívesen követ mintákat és ha az a minta jó, akkor mindez gyümölcsöző is lehet.  

A hálaadó tanévzáró szentmisén a Szent Anna Római Katolikus Óvoda óvodásai adtak műsort.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!