Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Fellner Jakab és a Kossuth utca a városnapi program főszereplője

Huszár Hajnal | 2022.06.16.

Június 16-a 1999 óta Pápa Város Napja, ez alkalomból az önkormányzat minden évben valamilyen aktuális várostörténeti, városfejlesztési téma köré szervez ünnepséget. Az idén a városépítés múltja és jelene kapta a főszerepet: a Kossuth utca rehabilitációjának első ütemét zárta a város egy emléktábla-avatással a kapuszínnél. A megjelenteket dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, aki a Kossuth utcai beruházás részleteit ismertette, köszönetet mondva a megvalósításban résztvevőknek. Az utca újjáépítése emlékére a kapuszínben egy tardosi márványtáblát helyeztek el, melyen Pápa és Tardos címere között az Esterházy-család címere látható.

A rendezvény a Fellner-emlékév jegyében folytatódott a Városházán, itt dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, felidézve Pápa Város Napja történetét, majd Mezei Zsolt történetkutató ismertette Fellner Jakab építész életét és pápai munkásságát. Városunkban négy épület fűződik a híres építész nevéhez: a kórház régi épülete, a Nagytemplom, az Esterházy-kastély és a Jókai utcai Mikovinyi-ház.

Pápa Város Napjának estéjén a Nagytemplomban városépítő gróf Esterházy Károly püspök tiszteletére mondott misével és mécsesgyújtással tisztelgett az önkormányzat a nagy városépítők emléke előtt.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: