Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ismét Haydn Fesztivál Pápán

Horváth Andrea | 2022.06.20.

2022. július 15-től három napon át idén is Pápán tisztelegnek Haydn öröksége előtt a Budapesti Vonósok a hagyományos nyári fesztivállal. Tavaly talált új otthonra városunkban a zenés programsorozat, hosszú távú együttműködésben Pápa Város Önkormányzatával, valamint a pápai Esterházy-kastéllyal.

A Haydn Fesztivál országosan  is a nyár egyik legrangosabb komolyzenei eseménye. A tavaly indult jól sikerült együttműködésnek köszönhetően idén a háromszoros jubileumot is városunkban ünneplik a Budapesti Vonósok és a zeneszerető közönség. Egyrészt 90 éves Botvay Károly  Kossuth- és Liszt-díjas csellóművész, a zenekar alapító tagja, másrészt 45 éves a zenekar és az idei lesz a 25. nyári fesztivál, sorolta fel Bekker Péter, a Budapesti Vonósok koncertszervező menedzsere.

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy Pápán ünneplik ezeket a jubileumokat a Budapesti Vonósok, valamint hangsúlyozta, hogy a hosszú távú együttműködés gazdagítja a város kulturális kínálatát. Ehhez csatlakozva dr. Áldozó Tamás polgármester hozzátette, hogy a Haydn Fesztivál már tavaly is sok zenerajongót vonzott ide távolabbról és reményét fejezte ki, hogy idén is sokan ellátogatnak Pápára július 15. és 17. között.

Horváth Dorina, a JMK szakmai vezetője ismertette a három nap programját. A nyitókoncert péntek este lesz, Pálfalvi Tamás trombitaművész lép fel a Budapesti Vonósokkal. Szombat délután 18 órakor Pápa Város Fúvószenekara, 20 órától a Hot Jazz Banddel kiegészült vonósok várják a közönséget. Vasárnap este Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című vígoperáját  láthatják az érdeklődők. A koncertek helyszíne az Esterházy-kastély udvara, eső esetén a Jókai Mór Művelődési Központ. Emellett lesznek beszélgetések, családi programok, zenés kastélytúrák is.


A Budapesti Vonósok Kuratóriumának elnöke, dr. Bendzsel Miklós elmondta, hogy a zenekar és személy szerint ő is, Pápa elkötelezettjei, főként barokk és rokokó muzsikával szeretnék megörvendeztetni a közönséget a ma is hiteles főúri miliőben.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: