Egy osztállyal lejjebb folytatja a Perutz FC

530
Fotó: Haraszti Gábor

A legutóbbi NB III-as labdarúgó-bajnokságban hetedik helyen végző Perutz FC a 2022/2023-as szezonban a megyei első osztályba adja le nevezését. A csapattól várhatóan az edzői stáb és a játékoskeret nagy része is távozik.

Június 15-én konzultációra gyűltek össze a képivelő-testület tagjai, melynek témája a Perutz FC helyzete és támogatási lehetőségeinek áttekintése volt. Az egyeztetésen Glatz Lajos, a csapatot működtető Pápai Perutz Sport Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a következő szezonra 106 millió forintos költségvetéssel számol a kft., melyhez a várostól pénzügyi támogatást, továbbá a városi sportlétesítmények használatának lehetőségét remélik.

Unger Tamás alpolgármester azt mondta, az önkormányzat a jogszerű lehetőségek kihasználásával 2019 és 2021 között 67 millió forintos támogatást nyújtott a klubnak, mivel azonban a keretet kimerítették, nincs további lehetőség a pénzügyi segítségnyújtásra. Ehhez kapcsolódóan dr. Áldozó Tamás polgármester hozzátette, a város nem tudja és nem is kívánja ezt az összeget egyedül a csapat rendelkezésére bocsátani.

A döntést követően Glatz Lajos ügyvezető arról tájékoztatta a Médiacentrumot, hogy bár a Magyar Labdarúgó Szövetségtől megkapták a harmadosztályú induláshoz szükséges licencet, az egyesület a megbízható, stabil, finanszírozható működés érdekében a megyei első osztályú bajnokságba adja le nevezését.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!