Társadalmi munka a tanösvényen

496
Fotó: Babos Petra

A Tapolcafői Kertbarátkör tagjai 2010-ben kezdték el kialakítani a Forrás Tanösvényt, mely azóta az egyik legnépszerűbb kirándulóhellyé vált a környéken. A területet széles körű összefogással és sok munkával lelkes helyi önkéntesek egy csoportja tisztította meg ma délelőtt. A Tapolcafői Kertbarátkör által szervezett akcióhoz több mint harmincan csatlakoztak.

Bali Istvánné, a Tapolcafői Kertbarátkör elnökségi tagja a Médiacentrumnak elmondta, a mai nap a nagytakarítás napja volt a tanösvényen.

– Óriási feladat volt az Örvény-tó és a patak mederének kitisztítása, hiszen már nem nagyon lehetett látni a vizet a sok békalencsétől és a hínártól, sástól. Emellett a fűnyírást, a pihenőhelyek és hidak lefestését is elvégeztük – tudtuk meg az elnökségi tagtól, aki örömét fejezte ki, hogy sokan eljöttek – nemcsak a kör tagjai, hanem a fiatalok és a helyi tornázók is -, hogy segítsenek széppé varázsolni a tanösvényt.

Bali Istvánné hozzátette, a kör soron következő programja jövő szombaton, június 25-én lesz. Akkor rendezik meg a negyedik Döbrési borút nevű programot, amelyre sok szeretettel várják az érdeklődőket.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!