Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Helyreállt az ivóvíz-szolgáltatás Tapolcafőn

Huszár Hajnal | 2022.06.19.

Csaknem 24 órán keresztül akadozott vagy szünetelt az ivóvíz-ellátás Tapolcafőn. A Pápai Vízmű Zrt-hez szombat délután érkezett bejelentés a vízellátást biztosító gerincvezeték csőtöréséről, melynek kijavítását azonnal megkezdték a cég munkatársai. A munkálatok 22 órára fejeződtek be, majd hajnalban újabb csőtörésekről kapott hírt a Vízmű Tapolcafő belterületéről. Hajnali háromkor a szakemberek megkezdték az újabb hibák elhárítását és ezzel együtt a csőtörések okának felderítését.

Mint kiderült, az Ajkára menő 600-as nagy nyomású távvezeték lecsatlakozó aknájában működő, 2019-ben beépített nyomáscsökkentő berendezés hibásodott meg – erről kapják a tapolcafőiek az ivóvizet -, így a rendszer 11 bar nyomású vizet engedett a lakossági hálózatra, melynek eredményeképpen a 70-es, 80-as években kiépített AC csöveken törés keletkezett.

A Pápai Vízmű szakembereinek nem sokkal ezelőtt sikerült a hibás berendezést kicserélni, a csőtöréseket elhárítani és a vízellátás helyreállt Tapolcafőn.

A vízmű a meghibásodás kijavítása idején két tartálykocsival biztosította a friss ivóvizet a falu lakói számára. Vörös Dániel vezérigazgató köszönetet mondott a tapolcafőiek türelméért és megértéséért, mint mondta tegnap délután óta ma 15 óráig közel húsz munkatársa megfeszített munkájának köszönhetően sikerült a hibát kijavítani.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: