Léleksimogató koncert az Ótemplomban

238
Fotó: Horváth Andrea

A háború elől menekülő bajbajutottakat igyekszik segíteni az a jótékonysági koncertsorozat, melynek címe A Béke hangjai. Ress Hajnalka előadóművész kezdeményezte a hangversenyek létrejöttét, a sorozat fontos állomása volt Pápa. A béke hangjai a református Ótemplomban csendültek fel.

Halászné Kapcsándi Szilvia, a Pannonia Reformata Múzeum vezetője köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, hálát kell adnunk azért, hogy békében és nyugalomban élhetünk, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy szomszédunkban háború dúl és nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy segítsünk bajba jutott embertársainkon.

Ress Hajnalka hangsúlyozta, hogy a koncertsorozat elsődleges célja a jótékonyság, ugyanakkor legalább ilyen fontos szempont volt, hogy a közönség is megnyugvást leljen a dalokban, a zene segítségével szárnyalhasson képzeletük. A hangversenyek helyszíne minden alkalommal templom, a szakrális terek is segítik az elmélyülést, a békességet. Emellett az énekesnő számára fontos misszió, hogy a nem hívőket is becsalogassa a koncertek segítségével a templomokba, így ők is megtapasztalhatják ezek egyedülálló hangulatát.

A repertoár rendkívül változatos volt, hisz felcsendült többek között az Ave Maria, de Louis Armstrong What a wonderful world című dala és megzenésített József Attila-versek is. A műsorban a művésznővel fellépett Pánczél Kristóf zongoraművész és Varga Sándor Zoltán euphonium, azaz tenor tuba művész.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!