Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Július elején REND lesz Pápán

Horváth Andrea | 2022.06.21.

 

Kilencedik alkalommal rendezi meg a Dunántúli Református Egyházkerület a REND-et, ezúttal a Pápai Református Egyházmegye szervezésében, Pápán. A REND, azaz a Református Egyházi Napok Dunántúl az egyházkerület híveinek találkozója, ugyanakkor nyitott mindenki számára. Épp ezért július 1-3. között mindenkit szeretettel várnak a szervezők a változatos programokra.

Péntek délután kezdődik és vasárnap délután ér véget a találkozó. Péntek este a Bagossy Brothers Company, szombaton a 30Y ad koncertet a Fő téren, de a református fesztiválon fellép többek közt a Kaláka és az Alma zenekar is. A rendezvény helyszíne a belváros több pontja és a református intézmények, templomok.

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke szeretettel invitál mindenkit a programokra, melyek ingyenesek. Lesznek kiállításmegnyitók, könnyű- és komolyzenei koncertek, író-olvasó találkozók, érdekes beszélgetések, gyerekeknek szóló foglalkozások. A REND vezérigéje: „Örüljetek az Úrban!”, ehhez kapcsolódik a rendezvény több mint száz eleme. – Keressük ebben a nehéz világban együtt az öröm útját, hiszen minden perce Isten ajándéka és az a küldetésünk, hogy egymást próbáljuk minden körülmények között örömre hangolni – mondta a püspök.

A szervező Pápai Református Egyházmegye nevében ifj. Márkus Mihály esperes elmondta, az előzetes regisztrációkat tekintve több mint háromezer református érkezik a fesztiválra. A rendezvény idején péntektől a Március 15. téren, szombattól a Fő utcán is forgalomkorlátozásra kell számítani. Az útlezárásokról hamarosan részletesen is beszámolunk.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: