Receptíró és kreatív pályázaton nyert a pápai diáklány

273
Fotó: Babos Petra

A Fenntarthatósági témahét keretében a Tarczy Lajos Általános Iskola 6. e osztályos diákja, Veilandics Korina két megmérettetésen is részt vett a közelmúltban, a Gondold újra -kreatív pályázaton és a Zöld fakanál receptíró pályázaton is. A diáklány mindkét megmérettetésen második helyezett lett.

Korina a Médiacentrum kérdésére elmondta, az interneten bukkant rá a felhívásokra, s mivel nagyon szeret főzni és kreatívkodni, ezért mindenképpen szeretett volna részt venni a pályázatokon. A receptíró pályázatnál a versenyzőknek a saját térségükre jellemző, a fenntarthatóság szempontjait figyelembe vevő ételeket kellett, hogy készítsenek, és ezen keresztül megismerjék a fenntartható táplálkozás kritériumait. A Gondold újra elnevezésű pályázaton a diákoknak újrahasznosítható anyagokból használati tárgyakat kellett készíteniük, amely lehetett bútor, ruha, vagy bármilyen használati tárgy.

Korina az oklevél mellett apró konyhai eszközöket és írószereket kapott jutalmul.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!