Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Pente Kevinnek szoríthatunk az Európai Ifjúsági Parajátékokon

Haraszti Gábor | 2022.06.22.

A legjobb ifjúsági európai parasportolók 2022. júniusában Finnországban gyűlnek össze, hogy megküzdjenek az EPYG (European Para Youth Games) bajnoki címekért. A kontinensviadalon a Balla DSE atlétája, Pente Kevin is indul.

Az Európai Ifjúsági Parajátékok a fogyatékkal élő sportolók számára szervezett nemzetközi, több sportágat felölelő verseny. Célja, hogy izgalmas és inspiráló eseményeket biztosítson, segítse a paralimpiai mozgalom fejlődését, és a fiatalabb sportolókat a paralimpiai sportolásra ösztönözze. Az EPYG 2022 sportágai az atlétika, az úszás, a boccia, az asztalitenisz, a goalball, a kerekesszékes kosárlabda, a judo, az ülő röplabda és a showdown lesznek. 25 ország több mint ötszáz sportolója verseng majd egymással, köztük lesz a Balla DSE valamint a Pápai Egyesített Labdarúgó Club sportolója, Pente Kevin is.

– A nyári Európai Ifjúsági Parajátékokon 400 méteres síkfutásban és távolugrásban fogok indulni – idézi a 15 esztendős fiatalembert a fodisz.hu. – A FODISZ országos diákolimpia döntőin 400 méteres futásban, távolugrásban és mezei futáson is első helyen végeztem. Labdarúgás sportágban többszörös gólkirály vagyok, a sport büszkeséget és alázatot ad nekem. Nagyon készülök a Játékokra, heti öt edzésem van, emellett testnevelés órákon is erősítek és szakkörökön is részt veszek. Hálás vagyok tanáraimnak, osztálytársaimnak, osztályfőnökömnek a bíztatásért, anyukámnak, testvéremnek a segítségért. Értük is, az iskolámért, a városért és az országomért is küzdeni fogok – tette hozzá Kevin.

A versenyt június 27. és július 4. között rendezik Pajulahtiban.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: