Az autóban bonyolították le a kábítószergyanús anyag adásvételét

119

A pápai rendőrök elfogták a 46 éves eladót és a 49 éves vásárlót is.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai – együttműködve a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőreivel – egy összehangolt bűnügyi akció eredményeként, 2022. június 21-én délelőtt Pápán tetten értek egy 46 éves helyi férfit, amint közvetlenül az intézkedés előtt a parkoló gépkocsijában kábítószergyanús anyagot adott el egy 49 éves pápai ismerősének.  A rendőrök az adásvételt követően mindkét személyt azonnal elfogták, majd a ruházat átvizsgálása során a 49 éves férfit nadrágzsebében megtalálták az előzőleg vásárolt, fecskendőben tárolt kábítószergyanús anyagot, amelyet lefoglaltak. Az egyenruhások mintavétel céljából a személyeket előállították a helyi egészségügyi intézménybe, ahol a velük szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Továbbá a nyomozás adatai szerint a 46 éves elkövető azzal is gyanúsítható, hogy korábban is 2021. december 10-én, a délutáni órákban elcsalta magához az egyik Pápa-környéki településen élő ismerősét, majd a gyanútlan sértettet a lakásában többször ököllel megütötte arra hivatkozva, hogy kikezdett a volt barátnőjével. A könnyű sérüléseket szenvedő férfi megpróbált elmenekülni az ingatlanból, amit a bántalmazó úgy próbált megakadályozni, hogy ráuszította a nagytestű kutyáját.

A 46 éves férfit 2022. június 22-én a nyomozók őrizetbe vették, kábítószer-kereskedelem bűntette, valamint aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete és személyi szabadság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és javaslatot tettek az illetékes ügyészségnél az előzetes letartóztatásának indítványozására. A 49 éves társa ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A férfi a gyanúsítotti kihallgatása alkalmával beismerő vallomást tett, ő a továbbiakban szabadlábon védekezhet.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!