Kalandozások a mesék birodalmában

250
Fotó: Kuri Ákos

A Jókai Mór Városi Könyvtár három tábort hirdetett a nyárra, az első ezen a héten kínál tartalmas kikapcsolódást a gyerekeknek. A szervezők változatos programokkal teszik színesebbé és kellemesebbé számukra a vakáció napjait.

Az első nap az ismerkedésé volt, mesélte Csiszárné Gyarmath Anett, a tábor szervezője. A gyerekek hamar otthon érezték magukat az intézményben a játékos foglalkozásoknak köszönhetően. Kedd délelőtt egy méhész látogatott el a táborozókhoz, délután Kővári Andrea kedveskedett a gyerekeknek finom mézeskalácsokkal, amiket aztán közösen díszítettek ki cukormázzal. Kővári Andrea rendkívül finom és gyönyörűen díszített mézeskalácsokat készít szabadidejében, igaz, nem most van a finom édesség szezonja, de hamar kiderült, hogy ez nem számít. A gyerekek nagy kedvvel és kreatívan díszítettek, s még nagyobb kedvvel kóstoltak, így csak néhány darab maradt mutatóba.

A táborozók alaposan megismerkedtek a könyvtárral, így amikor visszatérnek kölcsönözni, hamar megtalálják a számukra kedves olvasnivalót. A hét hátralévő részében lesz még kutyás program, a gyerekek ellátogatnak a JMK-ba is, ahol bepillanthatnak a színházi kulisszák mögé, pénteken pedig helytörténeti séta és kisvonatozás szerepel a programban.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!