Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Négy érem az országos úszó diákolimpián

Haraszti Gábor | 2022.06.23.

Értékes helyezésekkel, biztató időeredményekkel zárták az elmúlt időszak versenyeit a Pápai Úszó SE sportolói, akik közül többen az országos diákolimpia döntőn is rajtkőre állhattak.

Két kategóriában is ott voltak Debrecenben az ország legjobb diák úszói között a pápaiak, ‘B’ kategóriában a legfrissebb igazolások tempóztak a vízben, akik kevés versenyrutinjuk ellenére nem vallottak szégyent.

– Bérczi Bendegúz 50 méter gyorson egy második, 50 mellen egy hatodik hellyel zárta a versenyt, Leimeiszter Zóra 100 háton első országos érmét szerezte meg, második helyen végzett. Kiss Petra nagyon erős mezőnyben kellett, hogy helytálljon, ez végül sikerült is, egy hetedik – 100 mell – és egy tizedik pozíció – 100 gyors – fűződik a nevéhez, ami dicséretes eredmény – mesélte Babai Gergő, a tanulók felkészítője. – ‘A’ kategóriában négyen indultak, Fodor Luca rengeteget dolgozott, ennek ellenére nem sikerült beúsznia magát a nyolc közé, Dombos Bencének viszont beérett a sok munka gyümölcse, hiszen 100 méteres pillangóúszásban harmadik lett. Leimeiszter Ábel felkészülését sok sérülés hátráltatta, fejben sem volt teljesen rendben, így egy szabálytalan rajt miatt kizárták, amit nagyon sajnálok. Tapsonyi Bálint pár tizeddel maradt el az első helytől és 50 gyorson egy győri diák mögött második helyezést szerzett. Összességében elégedett vagyok, hiszen sok pontot és értékes tapasztalatokat szereztünk – mondta Babai Gergő.

Az egyesület edzője hozzátette, a nyári táborok után ősztől megnövelt edzésszám vár az úszókra, a heti hét-nyolc tréninget tíz-tizenkettő váltja fel annak érdekében, hogy a rövidpályás országos bajnokságon és a későbbi válogatókon még jobb pápai eredmények szülessenek. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: