Hétfőn lezárják a Dózsa György utcát

329
Fotó: HuHa

A Pápai Vízmű Zrt. hétfő reggel megkezdi a várost ellátó 300-as ivóvízvezeték rekonstrukcióját a Dózsa György utcában. Emiatt az Aradi és a Szalmavári utca közötti szakaszon teljes útzár lesz érvényben, várhatóan három héten át. A lezárt szakasz két végén a csomópontokat változatlanul használhatják majd a közlekedők, alternatív útvonalnak pedig a Beke utcát javasolják a szakemberek.

Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta, hétfőn reggel az aszfaltmaró beáll az érintett területre, az Aradi utca és a Hóvirág utca között felmarja a burkolatot a munkaárok szélességében. Ezt követően a Szalmavári és a Hóvirág utca között a mart aszfaltot visszatöltik és biztosítják a közlekedést, az Aradi és a Szalmavári utca között azonban teljes útzár lesz.

Mivel a kicserélendő vezeték az útpálya alatt fut, a rekonstrukcióhoz pedig nagy testű munkagépek szükségesek, csak teljes útzár mellett tudnak dolgozni a kivitelezők – közölte a vezérigazgató. Hozzátette, az érintett szakaszon élők számára zsákutca jelleggel biztosítják a behajtást, de korlátozásra nekik is kell számítaniuk, hiszen amikor az ingatlanjuk előtt zajlik a munkavégzés, nem tudnak majd behajtani az udvarba.

A beruházó és a kivitelező az itt lakók és az erre közlekedők türelmét kéri a várhatóan három hétig tartó munkálatok idejére.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!