Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Világcsúccsal készül a világbajnokságra a pápai légtornász

Haraszti Gábor | 2022.06.24.

Sikerrel kvalifikálta magát a svájci világbajnokságra Gyimóti Anna, a Pápai Légtorna Sportegyesület versenyzője, aki a Kielcében rendezett kvalifikáción két első helyet szerzett, ráadásul sportkategóriában új rekordot állított fel, ami egyben a karikaszakágban valaha elért legmagasabb pontszám.

A 2021-es, pandémia miatt virtuálisan megrendezett világbajnokságon elért második és harmadik helyezését követően sem dőlt hátra a 16 esztendős sportoló, hiszen heti több alkalommal is keményen edzett a Pápai Sport Centrumban, ahol igyekezett koreográfiáját minél jobban tökéletesíteni. A cél az volt, hogy a Nemzetközi Rúdsport Szövetség (International Pole Sports Federation) szervezésében megrendezett lengyelországi kvalifikációs bajnokságon karikasport és művészi kategóriában is minél jobb eredményt érjen el.

– A legutóbbi vb-n nem voltam maradéktalanul elégedett, ami arra sarkallt, hogy még keményebben és még többek eddzek, különös figyelmet fordítva a mentális felkészülésre. A sport gyakorlattal kezdtem a versenyen, ami nagyon jól sikerült – mesélte Anna, aki miután 7,7 ponttal megjavította a korábbi világrekordot, könnyekben tört ki. – Több mint tizenkét pontot javítottam a tavalyi világbajnoki eredményemhez képest, a célom az volt, hogy mindent megmutassak abból, amire képes vagyok, úgy gondolom, ez sikerült. A művészi gyakorlat miatt viszont van hiányérzetem, bár nem sikerült rosszul bemutatnom, hiszen első lettem, de dolgozom rajta, hogy fejben is jobban bírjam. Nyáron sem pihenek, kemény időszak előtt állok, de annak érdekében, hogy elérjem célomat – a világbajnoki dobogó legfelső fokát – mindent meg fogok tenni – emelte ki a Türr István Gimnázium tanulója.

A világbajnokságot október végén Svájcban rendezik, az egyesület bízik benne, hogy addig sikerül támogatókat szerezni, hogy Anna méltóan képviselhesse az országot és városunkat. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: