Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Finom borok, zene, jó hangulat a Döbrés-dűlőn

Horváth Andrea | 2022.06.25.

A Döbrés-dűlőn terem a környék legfinomabb szőlője, vallják a tapolcafői gazdák. S hogy ebből a földi jóból senki ne maradjon ki, idén is meghirdették a döbrési bortúrát. A tapolcafői kertbarátok ezúttal is összefogtak és szőlőbirtokaikon finom borokkal, jóízű falatokkal várták a látogatókat.

A tapolcafőieké példamutatóan összetartó közösség, elég például a múlt szombati tanösvény-takarításra gondolni, amin több mint harmincan vettek részt. De volt jelentkező ezen a héten is, amikor Somogyi Zoltán elnök arra kérte a kertbarátokat, hogy készítsék elő a terepet a mai rendezvényre. A Döbrési borút gondolata már korábban megfogalmazódott, de 2019-ben tartották az első ilyen programot. A cél a szőlődomb és az ott termett szőlő, valamint a belőle készült bor népszerűsítése.

A Tapolcafői Forrás Népdalkör műsorát követően Somogyi Zoltán ma délután 15 órakor hivatalosan is megnyitotta a 4. Döbrési borutat. Idén tizenhárom szőlősgazda csatlakozott a kezdeményezéshez, mindenféle finomsággal, enni-, innivalóval várták a látogatókat. A kertbarátok képeslapot is készíttettek a Döbrés-dűlőről az alkalomra. Emellett kétféle palackozott bort is kínáltak, Othello és Delavari, két direkt termő szőlő nedűje került az üvegekbe. A negyedik borútra ismét új mintával készült az üvegpohár, ezúttal a boroshordó került rá.

A Döbrési borút késő estig várja az érdeklődőket, 18 órakor Bene Gabi lép fel a rendezvényen.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: