Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Világbajnoki meghívót kapott a pápai kerékpáros

Haraszti Gábor | 2022.06.25.

A szlovén kupasorozatban elért eredményének köszönhetően meghívást kapott az olaszországi világbajnokságra a Merida Marathon Team CST kerékpárosa, Ferenczi Balázs. A világeseményt szeptember közepén rendezik Trento városában.

150 kilométer és 1500 méteres szintkülönbség várt a szlovén Gran Fondo elnevezésű világkupasorozat résztvevőire, akik között Ferenczi Balázs is ott volt. A 25 ország több mint ezer indulója között a pápai kerekes kiválóan helytállt, aminek mint később kiderült, világbajnoki részvétel lett a jutalma.

– A versenyen két hegyet is meg kellett „másznunk”, további nehezítés volt, hogy országúti kerékpárral több murvás szakaszon is túl kellett jutnunk – mesélte Balázs. – Sajnos a rajt után nem sokkal belekerültem egy bukásba, így az élmezőny öt kilométer után elment és nem is sikerült utolérni őket. Próbáltam maximumon menni és felzárkózni, több bolyt is magam mögött hagytam és végül a 56. helyen értem célba, amivel nem vagyok elégedett, de így is kvalifikáltam magam a világbajnokságra, ahol 150-160 kilométer és 3500 méter szintkülönbség vár rám. A pálya úgy gondolom, ideális lesz számomra, a szintkülönbségre még készülnöm kell, hogy minél jobban bírjam a hegyeket, ezekben Takács Péter edzőm lesz a segítségemre.

Balázs a közeljövőben az országúti ob-n indul, amit a Superior Mountain Bike Challenge visegrádi fordulója követ.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: